Finalist - Maatwerk software

Wendbaar door modulair maatwerk software

Door los van elkaar in te zetten modules realiseren we flexibiliteit in maatwerk software. Zo speel je makkelijk in op veranderingen en kun je sneller innoveren. Maatwerk software betekent geen monolitisch softwarepakket, maar losgekoppelde componenten op basis van Java en React.

Voordelen van modulair maatwerk software

Snelle innovatie

Beschikbare modules zorgen voor een vliegende start in het project. Zo komen we snel tot resultaat en innovatie.

Efficientie

Reductie in kosten omdat niet vanaf 0 begonnen hoeft te worden.

Laag risico

Laag risico op uitloop in ontwikkeling in tijd en geld omdat de modules al helemaal doorgetest zijn.

Wendbaarheid

Makkelijk aan te passen aan veranderende realiteit. Door modulaire opzet zijn losse componenten eenvoudig aan te passen, zonder ingrijpende software-aanpassingen.

Veilig

Security en privacy by design op basis van ISO27001 en NEN7510 frameworks.

Usability

Onze ontwerpen draaien om de gebruiker. Deze mensgerichte aanpak zorgt voor bruikbaarheid en doelgerichtheid en daarmee voor acceptatie en adoptie.

Maatwerk software expert spreken?

Belangrijke pijlers voor wendbare innovatie
 

Configurabiliteit

De gekozen softwarecomponenten zijn open en volledig configureerbaar. In plaats van een softwareproduct met vaste interfaces, logica en standaardfuncties bieden wij een open, bewezen enterprise engine aan die we volledig op maat inrichten. Organisaties kunnen dus makkelijker innoveren door de flexibiliteit die ze met de componenten hebben en hebben niet het risico van compleet maatwerk. Grootste voordelen zijn:

 • Snel kunnen reageren biedt flexibiliteit en vrijheid want er hoeft niet gewacht te worden op een leverancier
 • Lagere kosten want klanten kunnen zelf processen inrichten en hebben geen leverancier nodig
 • Effectiever en efficiënter op je proces aansluiten, want er hoeven geen concessies gedaan te worden.

Privacy en security

Nog steeds komt dagelijks in het nieuws dat gegevens op straat liggen. Dat wil niemand. Beveiliging van gegevens wordt daarom steeds belangrijker. Daarom hebben we ook ISO en NEN certificeringen. Daarnaast heeft Finalist een oplossing voor ontwikkeld waarbij de voordelen zijn:

 • Pseudonimiseren van gegevens waardoor een identiteit heel moeilijk te achterhalen is. Verschillende stukjes informatie die samen een identiteit vormen zijn op verschillende plekken opgeslagen en beveiligd.
 • Voorkomt dat gegevens makkelijk op straat komen te liggen
 • Biedt stabiliteit en continuïteit

Openheid

Steeds meer organisaties willen gegevens combineren of integreren om slimmer te werken. Finalist ontwikkeld systemen die open zijn. Dat is een randvoorwaarde om gegevens makkelijk uit te wisselen. Voordelen hiervan zijn:

 • Makkelijk koppelen van andere systemen en databronnen voor gegevensuitwisseling
 • Innovatie boost, doordat de mogelijkheden en ideeën om data te ontsluiten en combineren eindeloos zijn. Er zijn geen beperkingen.
 • Organisaties zijn wendbaarder met open systemen en kennen geen vendor lock-in

Inzicht (datagedreven kennissysteem)

In een primair proces systeem worden veel gegevens vastgelegd. Hierdoor kan er inzicht gegeven worden in je klanten, de historie, de algoritmes en het gebruik van het systeem. Dit levert kennis over je processen en je workflows wat je in kan zetten om slimmer en beter kunnen werken. Het systeem is daarom data gedreven. Voordelen hiervan zijn:

 • Inzicht in de processen en gegevens van je systeem biedt de mogelijkheid om verbeteringen door te voeren en daarom slimmer te gaan werken.
 • Optimalisatie interne organisatie
 • Beter inspelen op behoeftes van klanten
 • Door de hoeveelheid big data kunnen er inzichten gegenereerd worden die met technieken als machine learning en artificial intelligence nog beter de processen ondersteunen en business value / toegevoegde waarde creëren. Finalist heeft hier kennis van.

Wat zeggen onze klanten

 • Daniëlle van Sambeek

  GGD GHOR
  Voor ons programma Nu Niet Zwanger waren we op zoek naar een registratieapplicatie. Dankzij Finalist kunnen we onze regionale projecten nu de mogelijkheid bieden om alle klantgegevens te registreren in een handzame applicatie. We hebben de  samenwerking met Finalist hierin als zeer prettig ervaren, bevlogen team van medewerkers met adequate kennis van software maar zeker ook betrokken bij de inhoud van ons programma. Met een strakke planning in sprints is samen met de praktijk een mooi product neergezet waar we trots op zijn!
 • MaartenFischer

  Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen
  Als ik mij bedenk hoe de samenwerking met Finalist verloopt dan kan ik daar eenvoudig op antwoorden: transparantie, gewoon doen wat afgesproken is en geen zorgen voor mij als klant.

of bel ons:
088 217 0800