Over Finalist

Finalist is dé nummer 1 in software ontwikkeling, software integratie en software presentatie voor de markten zorg, zekerheid, onderwijs, media en maatschappij. Sinds 1988 hebben wij ons gespecialiseerd in software voor organisaties die met veel mensen interacteert en helpt op belangrijke momenten in een mensenleven. Onze software en dienstverlening is van essentieel belang voor de organisaties die we bedienen; wij verbinden mensen met informatietechnologie. Hierdoor kunnen mensen beter geïnformeerd en met meer context op belangrijke levensmomenten keuzes maken.

Finalist biedt software oplossingen en diensten voor zorg (GGZ, VVT, GGD, GZ, Jeugdzorg), onderwijs (WO, HBO, MBO) en zekerheid (zorgverzekeraars, pensioenfondsen, hypotheken, assurantiën). Projectmatig realiseren we oplossingen die zowel voorzien in presentatie (front-end), ontwikkeling (unieke software) als integratie van alle delen (koppelen van applicaties). Deze geïntegreerde frond-end software oplossingen zijn uniek en zorgen voor excellente gegevensuitwisseling voor de organisaties waar we voor mogen werken. Zo voorzien we bv studenten bij universiteiten en hogescholen van digitale werkomgevingen waarin informatie met context uit tientallen applicaties gepersonaliseerd beschikbaar is. En zo voorzien we GGD regio’s van een digitaal dossier systeem waarin informatie van alle kinderen van 0-18 jaar verzameld en aangevuld wordt door behandelaren die allerlei verschillende processen hanteren.

Wij begrijpen de marktspecifieke behoeften en betrekken de eindgebruikers in het hele software creatieproces. Wij zijn onafhankelijk in onze technologiekeuzes en omarmen open standaarden als geen ander. De 100 hoogopgeleide collega’s in Nederland werken vanuit Rotterdam, Maarssen en op locatie bij de klant met passie aan mensgerichte technologie voor nu al meer dan 750.000 eindgebruikers in Nederland.

Strategische partners

 • Liferay Gold Partner
  Finalist is Liferay Gold Partner. Liferay is leider in Quadrant van Digital Experience Platformen van Gartner.
  Lees meer
 • RedHat
  Finalist is Advanced Business Partner van Red Hat; marktleider van Enterprise Open Source software.
  Lees meer
 • Acquia
  Finalist is Partner van Acquia, Marktleider voor het ondersteunen van Drupal CMS.
  Lees meer
 • Onetomarket
  Finalist werkt samen met Onetomarket omdat zij ieder uitstekend kunnen helpen met online marketing
  Lees meer
 • Valamis
  Valamis is een internationaal groeiend IT-bedrijf dat gespecialiseerd is in het digitaliseren van leren. De klanten van het bedrijf zijn grote organisaties in zowel de private als de publieke sector.
  Lees meer