Over Finalist

Over Finalist

Finalist verbindt. Finalist verbindt mensen en organisaties, mensen binnen organisaties en organisaties met belangengroepen. Voor een optimale verbinding betrekt Finalist de eindgebruikers in het hele software creatieproces, is Finalist onafhankelijk in technologiekeuzes en omarmt het de open standaard als geen ander. De 130 hoogopgeleide collega’s in Nederland werken vanuit Rotterdam, Maarssen, Amsterdam, Eindhoven en op locatie met passie aan doordachte en gebruikersvriendelijke websites, maatwerk applicaties en integratie-oplossingen.

Wij verbinden mens en IT

Finalist biedt een breed pakket aan diensten en oplossingen, speciaal ontwikkeld en samengesteld voor organisaties en instellingen in de zorg en het onderwijs. Vanuit de ruime ervaring in deze sectoren kan Finalist deze organisaties en instellingen in de volle breedte ondersteunen. Bijvoorbeeld met een community waar artsen en patiënten samenkomen, een single sign on portaal voor studenten en medewerkers of het beheersbaar maken van een grote hoeveelheid data. Ook helpt Finalist organisaties en instellingen verder met een nieuwe (mobiele) website, app, intranet, narrowcasting en maatwerk software. 

Altijd dichtbij

Persoonlijke aandacht en direct contact met onze specialisten staan voorop. Door onze kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Maarssen en Rotterdam is er altijd een vestiging bij je in de buurt. Onze projectmethodieken voorzien er juist in om samen met hoge betrokkenheid van en bij voorkeur op locatie met de opdrachtgever naar resultaat te werken. Middels online tools en dashboarding geven we zoveel mogelijk inzicht in communicatie en voortgang.

Overal op tijd

Innovatie en kennisdeling zit in ons DNA. Door het gebruik van open source en open standaarden zijn we instaat specifieke klantwensen direct in werkende software te vertalen. Continuïteit en snelheid wordt gewaarborgd doordat we leidende producten en bestaande componenten omarmen. Onze lean en agile projectmethodiek verzekert een gegarandeerd resultaat die volgens afspraak op tijd wordt geleverd. Finalist is voor haar interne en externe procedures ISO 9001:2008 gecertificeerd.

Creatie van begrip, inzicht en openheid

Finalist bedenkt, ontwerpt en ontwikkelt software om open IT oplossingen te realiseren. Met deze oplossingen helpen we organisaties intenser samen te werken met hun belangengroepen door creatie van begrip, inzicht en openheid. Middels advies, projecten en beheer realiseren we intelligente websites, maatwerk applicaties en integratie-oplossingen. Wij volgen informatiestromen en maken deze inzichtelijk zodat mensen ze kunnen begrijpen; om te leren en te kunnen sturen. Onze doelgroepen zijn primair organisaties waarvoor een uitstekende informatievoorziening en intensieve samenwerking belangrijk zijn.

Awards en Nominaties

2017

 • Winnaar Splash Award
  Categorie: Community
  Project: Scalda - Medewerkersportaal
 • Winnaar Splash Award
  Categorie: Onderwijs
  Project: Universiteit Maastricht - Corporate website

2016

 • Top 20 Emerce best E-business
  Categorie: Middelgrote bedrijven 
 • Top 4 nominaties Splash Award
  Categorie: Onderwijs
  Projecten: Grafisch Lyceum Utrecht - Elektronische Leeromgeving en Scalda - Corporate website
 • Winnaar Splash Award
  Categorie: Community
  Project: Modemuze - Corporate website
 • Nominaties Computable Award
  Categorieën: ICT detacheerder van het jaar en Best digital leverancier van het jaar

2015

 • Top 10 Computable Award
  Categorie: 'ICT project van het jaar in de zorg'
  Projecten: Nictiz - Acuut Zorgportaal en 's Heeren Loo - Jouw Internet Portaal
 • Finalist krijgt titel "FD Gazelle" als gezond en snelgroeiend bedrijf

2014

 • Antea Award
  Categorie: Beste Antea ondernemer van het jaar
 • Intra.NET
  Categorie: User Interface & Content Management
  Project: 's Heeren Loo - Jouw Internet Portaal

Onze mensen

 • Danielle
  Ardon
  Softwareontwikkelaar
 • Chris
  Baas
  Projectmanager
 • Jeoffrey
  Bakker
  Softwareontwikkelaar
 • Sofia
  Banana
  Creative/UX
 • Ralph
  Bastiaansen
  Softwareontwikkelaar
 • Edwin
  Benneheij
  Softwareontwikkelaar
 • Kristian
  Bettinger
  Softwareontwikkelaar
 • Hans
  Beumer
  Business Development Manager

Onze commissarissen

Commissarissen

Commissarris Hans Mulder (links)
LinkedIn

Algemeen Directeur Hans Ketterings (midden)
LinkedIn

Commissarris John Schollink (rechts)
LinkedIn

Diensten en producten

Finalist biedt een breed pakket aan diensten en producten. Deze hebben we speciaal ontwikkeld en samengesteld om organisaties en instellingen met haar doelgroepen te verbinden. Vanuit onze ruime ervaring kunnen wij je in de volle breedte ondersteunen. Onze specialisten denken graag met je mee. Samen bekijken we welke diensten en producten voor jouw organisatie en gebruikers het meest geschikt zijn. En wat voor jou de perfecte combinatie is.

Diensten

Bekijk alle IN-diensten op een rij. Zet de specialisten van Finalist in om doelgericht resultaat te behalen. Onze diensten zijn complementair aan de producten. 

Producten

Bekijk alle OPEN-producten op een rij. Stuk voor stuk krachtige producten die aansluiten op wat er leeft in zorg en onderwijs. Gericht op het verbinden van mensen.

Flexibele prijsmodellen

Vaste prijs

De projectspecificaties, functional en non-functional requirements zijn helder. Deadlines en bezetting zijn duidelijk gedefinieerd. Het resultaat is volledig expliciet gemaakt.

Inzetverplichting

Projectspecificaties zijn bekend, maar nog niet in detail uitgewerkt. Het ontwikkelproces en de criteria’s zijn niet definitief. Mogelijkheid tot bijsturing tijdens het project is gewenst en klant wil vanuit budgetperspectief bijsturen.

Nacalculatie

Er is een algemeen idee over een oplossing. Het project is nog in een explorerende fase wat het lastig maakt om vooraf vereiste inspanning en doorlooptijd in te schatten.

Werken bij Finalist?

Lef, lol, leren, leven! Dat zijn de redenen waarom Finalist groeit. Meer dan 130 collega's werken dagelijks aan uiterst interessante projecten voor met name onderwijs en zorg. Niet het standaard werk, maar juist het maatwerk.

Interesse gewekt? Bekijk onze vacatures.
Natuurlijk kan je ook gelijk contact opnemen met onze recruiter, Mariska van Toor. Zij is bereikbaar op 088 217 0881.

Partners

 • LiferayPlatinum
  Finalist is Platinum Service Partner van Liferay, leider bij Magic Quadrant voor horizontal portals.
  Lees meer
 • RedHat
  Finalist is Advanced Business Partner van Red Hat; marktleider van Enterprise Open Source software.
  Lees meer
 • Hippo
  Finalist is Hippo Gold Partner van het toonaangevende Hippo CMS.
  Lees meer
 • Acquia
  Finalist is Partner van Acquia, Marktleider voor het ondersteunen van Drupal CMS.
  Lees meer
 • Tripolis
  Finalist is Bronze Certified Business Partner van het veelzijdige emailmarketingsysteem Tripolis.
  Lees meer
 • Onetomarket
  Finalist werkt samen met Onetomarket omdat zij ieder uistekend kunnen helpen met online marketing
  Lees meer