Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

#1 in NL zijn op het gebied van internettechnologie en -diensten kan niet zonder maatschappelijk betrokken te zijn in onze focusmarkten.

Al onze collega's willen met hun dagelijkse werk bijdragen aan betere zorg, betere zekerheid en beter onderwijs. Momenteel zijn er simpelweg te weinig opgeleide software ontwikkelaars in NL om aan de vraag uit de markt te voldoen. Voor ons was de optelsom snel gemaakt: maatschappelijk verantwoord ondernemen doen we door het omscholingsprogramma 'Make IT Work' van de Hogeschool van Amsterdam te omarmen.

Make IT Work, een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam, is een omscholingsproject waarin je in 16 maanden op kosten van Finalist omgeschoold wordt tot Full Stack JAVA Developer.

Dit jaar zijn maar liefst 20 collega's uit 3 lichtingen van het omscholingsprogramma bij ons gestart. We zien de passie, de gedrevenheid en de bijzondere achtergronden van onze nieuwe collega's. Finalist is een uitstekende werkomgeving voor creatieve zelf-starters. We graven dieper, omarmen en bevorderen verandering en houden ervan onze klanten en partners te helpen in de strategische richting(en) die hun online communicatie positief zullen beïnvloeden. Samen creëren we een betekenisvolle impact op onze huidige en toekomstige samenleving.

Esther Tempel vertelt over haar ervaring: "Daar sta ik dan. Vers uit de schoolbanken en klaar voor een nieuwe start als software developer. Eerst twee weken inwerken en dan straks voor het echie aan de slag. Vlak voordat de inwerkperiode start krijg ik te horen dat ik een intakegesprek heb voor een detacheringsopdracht. Supergaaf maar ook spannend. In de voorbereiding haal ik informatie op bij mijn nieuwe collega’s en lees me in. Bij de accountmanager check ik voor laatste tips en samen met haar ga ik het gesprek in bij deze mogelijk toekomstige opdrachtgever. 
 

Ik krijg vooral vragen over het omscholingstraject. Waarom ik dat heb gedaan en natuurlijk wie ik ben als persoon. Ook word ik uitgedaagd te vertellen wat ik weet van hen als opdrachtgever. En waarom ik voor Finalist, als werkgever, heb gekozen. Alle vragen weet ik naar eer en geweten te beantwoorden waarbij de accountmanager een fijne back-up is. Het gesprek ervaar ik als prettig en positief en ik krijg direct feedback dat mijn gesprekspartners dat ook zo hebben ervaren. Ze vertellen me dat ze in eerste instantie sceptisch waren. Dat ze niet echt een goed beeld van mij én het omscholingstraject hadden. Maar ik heb ze positief weten te verrassen door mijn verhaal.

Op de terugweg naar kantoor praat ik wat na met de accountmanager. Ze geeft me feedback over het gesprek en vertelt me dat het waarschijnlijk wel goed zit. Een dag later krijg ik de bevestiging dat ik inderdaad kan starten bij deze opdrachtgever. Na vier maanden fulltime scholing ga ik eindelijk weer iets (op)bouwen en aan het werk. Verder leren maar dan in de praktijk. Een nieuwe stap in het diepe en daar heb ik ondanks dat ik dat spannend vind superveel zin in!"

Wij hebben werk, heel veel werk, en zoeken voortdurend naar nieuwe projecten om onze nieuwe collega's tegen een interessant tarief deze nieuwe carrièrestart te maken. Voor veel organisaties is dit ook een mogelijkheid om MVO doelstellingen te behalen. Super gemotiveerde JAVA developers met een eerdere carrière als bijvoorbeeld psycholoog of muziekdocent staan te popelen om aan het werk te gaan. 

Wij zijn enorm onder de indruk van deze gedurfde carrière verandering van onze collega’s. Als je denkt dat deze mensen met lef, passie en lol bij jouw organisatie passen dan gaan we graag met jou in gesprek.

Gesprek plannen?

Vraag direct een gesprek aan op 088 217 08 00 of laat je gegevens achter zodat we contact op kunnen nemen.

Wij willen je wijzen op ons Privacy Reglement. Meer weten? Het Privacy Reglement van Finalist vind je hier.