Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Duurzaamheid & MVO

Onderdeel van ons DNA

Duurzaamheid staat bij ons centraal, en we omarmen deze beweging volledig. Het is de leidende kracht achter onze inzet, en dit geldt niet alleen voor ons, maar ook voor onze gewaardeerde klanten. Voor ons gaat duurzaamheid verder dan alleen CO2-neutraliteit. Het is een onmisbaar aspect dat we met overtuiging ondersteunen en waar we al jarenlang actief naar streven.

Duurzaam ondernemen en MVO doen wij niet voor even. Het heeft een vaste plek binnen onze organisatie. Zo zorgen we ervoor dat we een werkplek bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, verspilling tegengaan, en het klimaat beschermen. Niet alleen nu maar ook in de toekomst. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en daarmee impact maken voor nu en generaties na ons: dát is duurzaam.

Kantoor Maarssen

Groen bloed

Door onze focus op maatschappelijk relevante organisaties zetten we in op belangrijke onderwerpen in het leven. We zijn ons bewust van onze rol als ICT-dienstverlener en de impact die wij op maatschappelijk gebied maken. Die vergroten we door te focussen op duurzaamheid en MVO. 

Dat doen we onder andere door ons aan te sluiten bij SDG Nederland en te voldoen aan SDG-doel 8 ‘Waardig werk en economische groei’ en SDG-doel 13 ‘Klimaatactie’. We vertellen hoe we daarmee impact maken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. Al ver voordat het een hot topic werd, maakten wij bewust keuzes. Onze kantoren zitten vlakbij OV-stations, we rijden in elektrische auto's, we hebben een fietsenleaseplan en kijken bij aanschaf van apparatuur naar het energieverbruik. Op deze manier verkleinen wij onze CO2- footprint.
 

CO2-neutraal

Om de wereld een stukje groener te maken, grijpen we elke gelegenheid aan om bomen te planten. Een go-live, een nieuwe klant, een jubileum? Inmiddels staan er ruim 300 Finalist-exemplaren in de grond. 

Iedere boom neemt ongeveer 25 kilogram CO2 per jaar op. Bij de start van een samenwerking analyseren wij de platforms via www.websitecarbon.com. Om vanaf moment nul CO2 -neutraal te werken, planten wij de benodigde bomen. Dit herhalen we elk jaar zodat we altijd CO2 -neutraal voor onze klanten aan de slag zijn.

Social return

Door onze focus op zorg, onderwijs, wonen en maatschappij willen wij bijdragen aan duurzame werkgelegenheid voor iedereen. Ons doel: kansen en werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met functies die aansluiten bij hun mogelijkheden en vaardigheden. Het resultaat is persoonlijke groei en verbeterd welzijn. Zo heeft social return een vaste plek in ons bedrijf. 

Sinds september 2018 zijn we een Erkend Leerbedrijf voor studenten. We hebben altijd minimaal 1 student die bij ons meewerkt of afstudeert. Hiervoor hebben we banden met o.a. Haagse Hogeschool, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht en Grafisch Lyceum Rotterdam.

Social return is onderdeel van ons businessplan. Elk jaar verantwoorden we onze bijdrage door die uit te drukken in een waarde die gebenchmarkt wordt door gespecialiseerde organisaties. In 2022 bouwden we een waarde op van meer dan €45.000,-. De komende jaren willen we dit verdubbelen. 

Zo maken we echt maatschappelijke impact!

Heb je een vraag of wil je met ons overleggen?

Finalist helpt je verder
Bij Finalist draait het allemaal om het opbouwen van verbindingen en het beter leren kennen van jou. Wie weet wat voor prachtige dingen we samen kunnen bereiken dus aarzel niet, Finalist staat voor je klaar!
Neem contact op