Informatieplatform met widgets

Nuffic

Opdrachtgever: Nuffic

De Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. De Nuffic speelt een belangrijke rol in het bevorderen van internationale samenwerking in het hoger onderwijs tussen Nederland en andere landen. Dat we in Nederland mogen genieten van hoge kwaliteit onderwijs, zal geen verrassing zijn. De betaalbaarheid is een ander punt. Kun je je voorstellen wat de gemiddelde buitenlandse student moet doormaken als hij of zij in Nederland wil studeren? Denk aan een visum, zorgverzekering en registratieregels. Kortom: studeren in Nederland is voor de buitenlandse student een hele rompslomp.

Vraag

Het programma Rode Loper is gelanceerd met als doel de relevante informatie voor buitenlandse studenten via één platform aan te bieden. Het Rode Loper programma is een initiatief van de VSNU en de Vereniging Hogescholen, de Nuffic, Studiekeuze123, Studielink, Kences, DUO en de IND. Deze organisaties hebben de handen ineengeslagen om het administratieve proces van toelating van buitenlandse studenten tot het hoger onderwijs te vereenvoudigen. Aan Finalist is gevraagd een platform voor dit programma te realiseren welke informatie van verschillende bronnen samenbrengt en middels integratieservices aanbiedt aan derden.

Oplossing

In lijn met het programma is een informatieplatform en applicatie gemaakt die het mogelijk maken dat alle benodigde informatie voor de internationale student bij elkaar komt. Zo komt de informatie over het verkrijgen van een verblijfsvergunning rechtstreeks van de IND, informatie over belastingen van de Belastingdienst en informatie over sociale zekerheid van de SVB. Dankzij de applicatie kan de onderwijsinstelling deze informatie integreren in haar eigen website. Wijzigen de gegevens van een instantie? Dan wordt dit automatisch bijgewerkt! Daarmee is gegarandeerd dat studenten altijd de beschikking hebben over actuele en betrouwbare informatie. Finalist zorgt er bovendien voor dat deze informatie wordt weergegeven in de lay-out van de eigen instellingswebsite.

De voorziening ondersteunt integratie via i-Frame, webwidgets en XML-webservices. Onderwijsinstellingen kunnen zelf een keuze maken welke technologie ze kiezen, afhankelijk van kennis en effort die ze willen besteden en hoeveel controle ze wil hebben over de vormgeving. Als technologie is gebruik gemaakt van het Play Framework als raamwerk voor de gehele applicatie, PostgreSQL als database, JQuery voor dynamische scherm-opbouw en AngularJS voor de demo-site. Daarnaast is Maven gebruikt voor build- en dependency-management.

Samenwerking

Freddy Weima, Algemeen Directeur Nuffic: “Na een intensieve voorbereiding, met daarin een Europese aanbesteding, kan het nu echt beginnen. Ik ben blij met Finalist als softwarepartner. Zij hebben zich in de pilot-fase al bewezen als een kundige partij”.

Resultaat

www.studyfinder.nl en de zelf te integreren informatieapplicatie.