Maatwerk simulatie applicatie voor Moog

Moog

Opdrachtgever: Moog

Moog ontwerpt, produceert en integreert precisie motion control-producten en -oplossingen. Deze krachtige systemen regelen commerciële en militaire vliegtuigen, satellieten en ruimtevaartuigen, lanceervoertuigen, raketten, industriële werktuigen, windenergie, maritieme toepassingen en medische apparatuur.

Vraag

Moog is actief in de ‘flight simulation’ en ‘driver training’ markten. Dit gebeurt op twee locaties, East Aurora (USA) en Nieuw Vennep (NL). De twee markten gebruiken verschillende systemen met als belangrijkste verschil de realtime en grafische user interface. De interne implementatie van de twee systemen is ook verschillend, maar vanuit een perspectief van de klant is de functionaliteit gelijk.  

Moog wilde een applicatie die de onderstellen van vliegtuigsimulatoren en autosimulatoren kan aansturen voor testen en onderhoud. Hierbij was het noodzakelijk dat de applicatie voor de apparaten van zowel Moog Nederland als voor Moog USA te gebruiken moest zijn. Zodat aan klanten een mooie, coherente en uniforme interface kan worden geboden.

Oplossing

Vanuit de bovengenoemde wens om de twee systemen te harmoniseren, is het Moog Global Simulation GUI project ontstaan. Het belangrijkste van dit project voor Moog is het aangeboden gemeenschappelijke realtime user interface boven op de twee systemen. Speciale aandacht is uitgegaan naar het vlot renderen van grafieken, zodat deze vloeiend getoond worden. De applicatie is succesvol gerealiseerd en wordt nu veelvuldig gebruikt.

Samenwerking

Omdat de applicatie zowel de Nederlandse als Amerikaanse afdeling van Moog raakt, is er gewerkt met een internationaal team. Ondanks de fysieke afstand werd de communicatie gedurende het project uitstekend door de Scrum projectmethodiek ondersteund.

Resultaat

Een webaplicatie voor intern gebruik bij Moog.