Multi-site platform voor pensioencommunicatie

Blue Sky Group

Opdrachtgever: Blue Sky Group

Blue Sky Group is een integrale pensioenuitvoerder: ze ondersteunen en adviseren pensioenfondsbesturen op het gebied van vermogensbeheer, pensioenadministratie, bestuursondersteuning en deelnemerscommunicatie. 

Vraag

De sites van de drie KLM pensioenfondsen moeten worden voorzien van de nieuwe huisstijl en geschikt worden gemaakt voor alle devices. In de basis moeten ze klaar zijn om eenvoudig de verschillende pensioenplanner applicaties te integreren. Daarnaast moet het mogelijk zijn om pensioenfonds websites van onze andere klanten eenvoudig  te kunnen toevoegen.

Oplossing

Samen met Blue Sky Group heeft Finalist een wensen, eisen en doelen lijst samengesteld om het benodigde resultaat in beeld te krijgen. Dit heeft geresulteerd in een multi-site concept die klaar is voor de toekomst. Vervolgens is dit concept gevisualiseerd waarbij rekening is gehouden met de wensen van de gebruikers  en Blue Sky Group: persoonlijk, gebruikersvriendelijk en geschikt voor alle devices. Er is gekozen te starten met de realisatie van de website voor Stichting Pensioenfonds KLM-cabinepersoneel. Deze website is vervolgens gebruikt als ‘sjabloon’ voor de overige websites. Redactioneel kunnen alle door Blue Sky Group in gebruik genomen pensioen websites beheerd worden via 1 contentmanagementsysteem (Drupal CMS). Een separaat traject om te komen tot integratie van de pensioenplanners is inmiddels in gang gezet.

Samenwerking

Finalist en Blue Sky Group hebben veelvuldig samen op kantoor gewerkt aan het concept en het ontwerp. Via een iteratief proces is het definitieve ontwerp gemaakt welke vervolgens werd uitgewerkt tot de huidige websites. Samen met ActuIT is een plan gemaakt voor het volledig integreren van de pensioenplanners.

Resultaat

www.klmcabinefonds.nl
www.klmvliegendfonds.nl
www.klmgrondfonds.nl
www.pensioenfondsbsg.nl
www.pensioenfondsafm.nl