Nieuwe website voor RNHB op basis van Liferay portaal technologie.

RNHB

Opdrachtgever: RNHB
RNHB verstrekt leningen voor de financiering van woningen, winkels, kantoren en bedrijfsruimtes – en combinaties daarvan – bestemd voor de verhuur. Dit doet RNHB voor beginnende en professionele vastgoedbeleggers. RNHB heeft meer dan 125 jaar expertise opgebouwd in de markt.

Vraag

RNHB is begin 2018 zelfstandig verder gegaan als aanbieder van hypothecair krediet, met een eigen AFM-vergunning. Deze nieuwe start vroeg om een hernieuwde positionering in de markt. De website vervult hierin een prominente rol en kreeg een nieuwe frisse uitstraling. De website wordt daarnaast uitgebouwd met diverse portalen voor medewerkers, klanten én intermediairs.

Oplossing

In een Proof-of-Concept heeft Finalist de mogelijkheden en kracht van Liferay als portaal-technologie gedemonstreerd aan RNHB. Dit heeft RNHB ervan overtuigd dat Liferay voor hen de juiste oplossing is. Op basis van een analysefase en een aantal Design Sprints is de nieuwe website ontworpen en gerealiseerd.

Samenwerking

Het project is uitgevoerd via de Agile Scrum ontwikkelmethodiek. In een serie tweewekelijkse Sprints is RNHB.nl steeds verder uitgebouwd totdat er een volwaardige website stond die live gebracht kon worden. RNHB (Product Owner, Business Analyse) en Finalist (ontwikkelteam, Scrum Master) vormden samen het Scrum Team. Na het live brengen van de website werd verder gewerkt aan uitbreidingen en het ontwikkelen van een medewerkersportaal.

Resultaat

In het najaar van 2017 heeft RNHB met trots haar nieuwe Corporate website gelanceerd. Door de inrichting en werking van Liferay is RNHB zelf in staat om, op basis van de door Finalist opgeleverde structuren en templates, de website verder uit te bouwen en actueel te houden.