Persoonlijk portaal voor cIiënten 's Heeren Loo

'sHeerenLoo

Opdrachtgever: ’s Heeren Loo
’s Heeren Loo Zorggroep helpt mensen met een verstandelijke beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Zij doen dit in heel Nederland met hulp die varieert van lichte ondersteuning aan huis tot intensieve 24-uurs opvang op woonlocaties. Zij zijn daarin van bijzondere professionele en persoonlijke waarde. De missie van ’s Heeren Loo is: Mensen met een verstandelijke beperking tot hun recht laten komen.

Vraag
‘s Heeren Loo Zorggroep had de wens om mensen met een verstandelijke beperking gebruik te kunnen laten maken van internettoepassingen in een veilige omgeving, aangepast aan het kunnen van haar cliënten. Daarom bedacht zij JIP, Jouw Internet Portaal.

Oplossing
Finalist bouwde dit platform voor ‘s Heeren Loo zodat mensen met een verstandelijke beperking op een veilige een eenvoudige manier gebruik kunnen maken van internettoepassingen. De speciaal ontwikkelde interface ondersteunt bediening door touchscreens, inloggen met PictoPin en zelfs eenknopsbediening voor mensen die motorisch beperkt zijn.

Resultaat
Het portaal biedt vooral entertainment en er gaan meer functionaliteiten bij komen met informatieve en communicatieve apps. Deze doelgroep ervaart nu in een besloten en veilige omgeving dat het internet entertainment, educatieve programma’s en muziek bevat. Het bekijken van foto’s, die verwanten met hen delen, doet ook veel voor de betrokkenheid van deze mensen. JIP heeft inmiddels een award gewonnen, namelijk de Intra.NET 2014 in Berlijn. Daarnaast was dit project genomineerd voor de Computable Award 2015 in de categorie 'ICT-project van het jaar in de zorg'.

Op 30 september en 1 oktober 2014 vierden we de introductie van JIP in het Rijksmuseum in Amsterdam. 240 Cliënten maakten tijdens deze dagen kennis met het portaal en worden daarbij geholpen door 240 KPN-vrijwilligers.
Hier een sfeerimpressie: