Van vier naar één informatie-intensieve website

SURF

Opdrachtgever: SURF

SURF is dé ICT-samenwerkingsorganisatie van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. Dankzij SURF beschikken studenten, docenten en wetenschappers in Nederland over de best mogelijke internet- en ICT-voorzieningen.

Vraag

De vraag vanuit SURF was dat de bezoekers op de nieuwe website snel en eenvoudig hun weg zouden kunnen vinden binnen de SURF-organisatie. De nieuwe website moet een verbeterde zoekfunctie hebben en de informatie moet middels 'tags' en trefwoorden in samenhang worden aangeboden. SURF geeft hierdoor een compleet overzicht van haar diensten en producten.

Oplossing

Door de websites van SURF, SURFnet, SURFmarket en SURFshare samen te voegen, kunnen bezoekers op een eenduidige en samenhangende manier bediend worden. Ook wordt de kennis binnen SURF beter vindbaar. SURF en haar werkmaatschappijen werken onderling steeds intensiever samen en de gezamenlijke website maakt het mogelijk om de resultaten hiervan in samenhang te laten zien.

Samenwerking


Het project voor de realisatie van de SURF-website is in korte tijd en op tijd afgerond. Middels de iteratieve projectmethodiek Scrum is de website met hoge betrokkenheid van zowel SURF als Finalist gerealiseerd. Het onderwijs is één van de focusmarkten van Finalist. In de loop der jaren is er bijzonder veel domeinkennis opgedaan door als lange termijn partner te fungeren van gerenommeerde onderwijsinstellingen zoals Stichting Kennisnet, NWO, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, Marnix Academy et cetera. Deze kennis is gebruikt bij de totstandkoming van de nieuwe website voor SURF.

Resultaat

www.surf.nl