Werken bij de Luchtverkeersleiding Nederland

Luchtverkeersleider

Opdrachtgever: Luchtverkeerleiding Nederland

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) is verantwoordelijk voor het beheer van het civiele luchtruim en alles wat daarbij komt kijken. LVNL staat garant voor de continuïteit van luchtverkeersdienstverlening in Nederland. Tevens verzorgt LVNL ook zelf de opleiding tot luchtverkeersleider.

Vraag

Voor de werving van nieuwe luchtverkeersleiders heeft LVNL een specifieke website. De vorige werkenbij-website was geheel verouderd, zowel qua techniek als qua opzet en uitstraling. De verouderde techniek zorgde ervoor dat veel geïnteresseerden voortijdig afhaakten, omdat het sollicitatieformulier op hun Apple-devices (Flash) en mobiele devices niet werkte. Dit is de voornaamste reden dat er een verbeterproject gestart is om zowel de vormgeving als de inrichting te moderniseren. Het doel van de nieuwe website is dan ook om beter aan te sluiten bij de gewenste doelgroepen om zo meer kandidaten te werven voor het opleidingstraject (hogere conversie). Finalist is na een meervoudig offertetraject door Luchtverkeersleiding Nederland geselecteerd voor het realisatietraject.

Oplossing

Aangezien de oude website van luchtverkeersleider.nl en lvnl.nl op Hippo CMS draaiden is besloten om de nieuwe website ook in Hippo CMS te bouwen. Voor de herbouw van het sollicitatieformulier (Adobe Flex) is gekozen voor AngularJS. De reden waarom er voor AngularJS gekozen is, is omdat deze beter en mooier met conditionele vragen en flows kan omgaan zonder page refresh. Hierdoor wordt er voor een betere gebruikerservaring gezorgd. Tevens is de website gekoppeld aan een verouderde back-end systeem die de sollicitaties verwerkt.

Samenwerking

Voor dit project hebben we nauw samengewerkt met LVNL en andere ontwikkelpartijen van LVNL. We moesten afstemmen met de SEO analyse partij van LVNL, de beheer partij die de applicatie host en de ontwikkelpartij die de webservices moest bouwen voor het ontsluiten van de back-end sollicitatie applicatie. Naast de dagelijkse dailies, werd er af en toe op locatie gewerkt.

Resultaat

De klant is zeer tevreden met het resultaat. Er is duidelijk een stijgende lijn waar te nemen ten aanzien van het aantal conversies na livegang van de website www.luchtverkeersleider.nl.