Java Full Stack - Finalist

Java Full Stack

Bij Finalist realiseren wij Java full stack applicaties, voor jou èn met jou. Applicaties die volledig zijn afgestemd op jouw eisen en wensen: zodat de software zich aan jou aanpast, in plaats van andersom. Met onze moderne Java full stack benadering bouwen wij intuïtieve en toegankelijke gebruikersinterfaces voor jouw medewerkers en cliënten, in combinatie met betrouwbare, schaalbare en goed beveiligde backends.

Voordelen van Java Full Stack

Gecombineerde Technieken

Finalist Java, JavaScript, Jenkins, Cucumber, Datomic, Docker, Hibernate, Spring Boot, Spring Framework, Keyclock, Kubernites, Maven, Next.js, OpenShift, PostgreSQL, React, React Native.

Open source Community

Meer dan 10 miljoen Java software ontwikkelaars wereldwijd werken dagelijks met Java als programmeertaal. Finalist is ook lid van NLJUG (Nederlandse Java User Group); de Nederlandse Java community.

Platformonafhankelijk

Java is platformonafhankelijk. Ontwikkelaars schrijven code voor applicaties die op verschillende platforms werken.

Aansluiten op unieke behoeften

Maatwerk betekent aansluiten op een specifieke behoefte. Informatiebehoefte van een organisatie, aansluiten op unieke bedrijfsprocessen en ook aansluiten op de behoeften en gebruikersgemakken van een eindgebruiker.

Waar voor je geld

Maatwerk is niet 'duur', sterker nog het is juist heel efficiënt en flexibel waardoor je zowel geld als tijd bespaart.

Snelheid

Met het gebruik van microservices ontwikkelen wij applicaties die modulair zijn en goed onderhoudbaar, veranderbaar en flexibel. Hiermee kunnen we snelheid brengen in het aanpassen aan veranderende omgeving, situaties of wetgeving.

Plan hier vandaag nog een kennismaking met ons in!

Applicatie-ontwikkeling met een moderne Java full stack benadering

Bij Finalist realiseren wij Java full stack applicaties, voor jou èn met jou. Applicaties die volledig zijn afgestemd op jouw eisen en wensen: zodat de software zich aan je aanpast, in plaats van andersom. Met onze moderne Java full stack benadering bouwen wij intuïtieve en toegankelijke gebruikersinterfaces voor jouw medewerkers en cliënten, in combinatie met betrouwbare, schaalbare en goed beveiligde backends. Software op het juiste moment. Maatwerk is niet duur, sterker nog het is juist heel efficiënt en flexibel waardoor je zowel geld als tijd bespaart.

Java Full Stack toepassingen en voordelen

Maatwerkapplicaties en -toepassingen passen zeer goed bij organisaties die behoefte hebben aan schaalbaarheid en flexibiliteit. In plaats van de (unieke) processen van de organisatie aan te passen aan te dure of te rigide bestaande pakketten, is er behoefte aan toekomstbestendige bedrijfsapplicaties die faciliterend en in dienst van de professional en organisatie werken.

Wij beginnen waar standaardapplicaties niet passen of werken: Applicatiepakketten voor unieke processen zoals een vluchtelingenvolgsysteem, portalen zoals het Acuut Zorgportaal voor regie en inzicht binnen de acute zorgketen of websites, afgeschermd tegen DDOS aanvallen en die volledig geoptimaliseerd zijn voor performance. Wij helpen organisaties in het maken van duurzame keuzes met applicaties die flexibel zijn, efficiency ondersteunen, die integreren en koppelen met bestaande systemen en die vooral de gebruikers en de unieke processen van jouw organisatie ondersteunen.

Bouwen onder architectuur

Wij maken altijd gebruik van Open Standaarden. Dit doen wij door de open benadering goed in te bedden in jouw applicatielandschap, door functioneel aan te sluiten op bestaande API’s, of door zelf API’s aan te bieden, of via import- en exportmechanismen om gegevens uit te wisselen. U bepaalt tenslotte zelf welke bestaande applicaties gekoppeld worden, en welke bestaande gegevens uitwisselbaar moeten zijn. De regie van de applicaties en het IT landschap ligt altijd bij u. U bent niet gebonden aan dure licentiekosten en het eigenaarschap van de applicatie is van u.

Met het gebruik van microservices ontwikkelen wij applicaties die modulair zijn en goed onderhoudbaar, veranderbaar en flexibel. Hiermee kunnen we snelheid brengen in het aanpassen aan veranderende omgeving, situaties of wetgeving. Je bent klaar voor de toekomst!

Maatwerk betekent aansluiten op een specifieke behoefte. Informatiebehoefte van een organisatie, aansluiten op unieke bedrijfsprocessen en ook aansluiten op de behoeften en gebruikersgemakken van een eindgebruiker. Bij ons staat de gebruiker centraal! Door onze kennis en ervaring met de techniek, gecombineerd met goede domeinkennis zijn we in staat om de gebruiker van de applicatie (organisaties, professionals en eindklanten) op een prettige manier met de applicatie te laten werken. Hierbij staan usability, gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, visuele aantrekkelijkheid en intuïtief gebruik volledig centraal. Hiernaast adviseren wij je over architectuur en ontzorgen wij door adequaat en resultaatgericht beheer en onderhoud, zoals wij dit al voor meer dan 45 klanten dagelijks uitvoeren.

Privacy en security by design

Tot slot, zeer belangrijk maar voor ons vanzelfsprekend. Wij ontwikkelen op basis van privacy en security by design. Vanaf de eerste regel code hebben wij aandacht voor informatiebeveiliging, ontwikkelen wij volledig conform AVG en de NEN-7510. En uiteraard zijn wij ISO 27000 gecertificeerd.

Full stack technologie

Onze frontends bestaan uit browser applicaties, dus gerealiseerd met HTML, CSS en JavaScript. Daarbovenop gebruiken we React en andere library’s om component-gebaseerde user interfaces te bouwen. Voor de backend gebruiken we diverse server technologie, met name Java en Spring Boot – maar in toenemende mate is ook ‘serverless’ technologie een alternatief. Gegevens slaan we op in databases, soms met traditionele, relationele databases zoals PostgreSQL, soms met NoSQL alternatieven zoals Datomic en Couchbase, en soms met beide. Statische content wordt gegenereerd met Next.js, een op React-gebaseerde site generator. Alle componenten worden gemanaged en uitgerold met container technologie.

Wat zeggen onze klanten?

  • Daniëlle van Sambeek

    GGD GHOR
    Voor ons programma Nu Niet Zwanger waren we op zoek naar een registratieapplicatie. Dankzij Finalist kunnen we onze regionale projecten nu de mogelijkheid bieden om alle klantgegevens te registreren in een handzame applicatie. We hebben de  samenwerking met Finalist hierin als zeer prettig ervaren, bevlogen team van medewerkers met adequate kennis van software maar zeker ook betrokken bij de inhoud van ons programma. Met een strakke planning in sprints is samen met de praktijk een mooi product neergezet waar we trots op zijn!
  • GertKoelewijn

    Nictiz
    Sinds 2005 werken we samen met Finalist aan zorgcapaciteit voor inzicht van de inzetbare ziekenhuisbedden. Met de recente uitbreiding dit systeem hebben we een instrument neergezet dat in 2020 onmisbaar is in het bestrijden van COVID-19. Ik heb Finalist leren kennen als een prettige technische partner met hart voor zowel software ontwikkeling als voor de zorg. Ze zijn flexibel, transparant en verstaan hun vak goed.