Van dromen naar prototype: de designsprint

De designsprint is een proces waarmee je in 5 dagen antwoorden krijgt op kritische vraagstukken vanuit de organisatie en via een ontwerp, prototyping en testen in de praktijk tot inzicht, empathie en draagvlak komt binnen jouw organisatie. Dit helpt je om ideeën te genereren en de beste ervan te testen bij jouw eindgebruikers. Deze methode maakt ideeën concreet. Want; uiteindelijk gaat het om het oplossen van het werkelijke probleem, voor échte mensen.

Inhoud van de designsprint

Eindgebruiker centraal

Bij Finalist staan altijd de eindgebruikers centraal, ongeacht welk type oplossing of product wij ontwikkelen. Alleen zo krijgen we invloed op de positieve ervaring van deze gebruikers.

Probleem begrijpen

Opstellen van een gedeelde (lange termijn) doelstelling en de mapping van de uitdaging(en) en sprint vragen.

Ideeën prioriteren

Prioriteren van de beste oplossing en het opstellen van een storybord van de winnende schets en oplossing.

Prototype ontwikkelen

Verder uitwerken en visualiseren van het prototype met als tastbaar resultaat: een werkend prototype van jouw oplossing!

Testen

Toetsen van het prototype bij eindgebruikers op gebruik, haalbaarheid en toegevoegde waarde. Verwerken van de gebruikers bevindingen en verbeteren van het prototype.

Informatie over de designsprint aanvragen?

Wat zeggen onze klanten

  • MarcoKoolen

    Open Universiteit
    Open Universiteit en Finalist werken hecht samen om het digitale hart altijd te laten kloppen. Voortdurende optimalisatie en het professionele beheer van onze website door Finalist dragen bij aan ons succes om het karakter van Open Universiteit continue te laten stralen.
  • AlexHoogenboom

    Eduklik
    Dankzij jullie inzet en professionaliteit, kunnen de leerlingen op ieder device en plaats, hun lesmateriaal maken en de docent kan het werk voorzien van feedback en beoordelen.

of bel ons:
088 217 0800