Gebruikers en apparaten beter op elkaar afstemmen?

Tegenwoordig zijn er steeds meer apparaten en machines. En al die apparaten en machines worden bovendien steeds complexer. Ook de bediening ervan wordt steeds complexer. Met behulp van gebruiksvriendelijke interfaces wordt het bedienen van deze apparaten en machines veel makkelijker en efficiënter.

Een Grafische User Interface (GUI) bevordert de interactie tussen gebruikers en apparaten. Een interface maakt data visueel door middel van tekst, widgets, knoppen en grafische elementen. Op deze manier wordt het makkelijker en gebruiksvriendelijker om een apparaat of machine te bedienen. Finalist heeft veel ervaring met gebruiksvriendelijke interfaces, aansturingssoftware en maatwerkapplicaties voor het aansturen van apparaten. Graag denken wij met u mee over de mogelijkheden om de bediening van uw apparaten te vereenvoudigen en te verbeteren.

Wilt u de bediening van uw apparaten vereenvoudigen of verbeteren? Of bent u benieuwd welke ICT-oplossingen er voor uw organisatie zijn? Neem gerust contact met ons op.

Gerelateerd project - MOOG

 • Maatwerk simulatie applicatie voor Moog

  Moog

  Opdrachtgever: Moog

  Moog ontwerpt, produceert en integreert precisie motion control-producten en -oplossingen. Deze krachtige systemen regelen commerciële en militaire vliegtuigen, satellieten en ruimtevaartuigen, lanceervoertuigen, raketten, industriële werktuigen, windenergie, maritieme toepassingen en medische apparatuur.

  Vraag

  Moog is actief in de ‘flight simulation’ en ‘driver training’ markten. Dit gebeurt op twee locaties, East Aurora (USA) en Nieuw Vennep (NL). De twee markten gebruiken verschillende systemen met als belangrijkste verschil de realtime en grafische user interface. De interne implementatie van de twee systemen is ook verschillend, maar vanuit een perspectief van de klant is de functionaliteit gelijk.  

  Moog wilde een applicatie die de onderstellen van vliegtuigsimulatoren en autosimulatoren kan aansturen voor testen en onderhoud. Hierbij was het noodzakelijk dat de applicatie voor de apparaten van zowel Moog Nederland als voor Moog USA te gebruiken moest zijn. Zodat aan klanten een mooie, coherente en uniforme interface kan worden geboden.

  Oplossing

  Vanuit de bovengenoemde wens om de twee systemen te harmoniseren, is het Moog Global Simulation GUI project ontstaan. Het belangrijkste van dit project voor Moog is het aangeboden gemeenschappelijke realtime user interface boven op de twee systemen. Speciale aandacht is uitgegaan naar het vlot renderen van grafieken, zodat deze vloeiend getoond worden. De applicatie is succesvol gerealiseerd en wordt nu veelvuldig gebruikt.

  Samenwerking

  Omdat de applicatie zowel de Nederlandse als Amerikaanse afdeling van Moog raakt, is er gewerkt met een internationaal team. Ondanks de fysieke afstand werd de communicatie gedurende het project uitstekend door de Scrum projectmethodiek ondersteund.

  Resultaat

  Een webaplicatie voor intern gebruik bij Moog. 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over gebruiksvriendelijke interfaces of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.