Onderzoeksdata beter toegankelijk maken?

Onderzoeksdata- en resultaten, persoonsgegevens en wetenschappelijke publicaties. Onderwijsinstellingen verwerken dagelijks grote hoeveelheden data. Met een open website maakt u onderzoeksdata en wetenschappelijke publicaties beschikbaar en openbaar toegankelijk.

Hoe gaat u om met alle beschikbare onderzoeksdata en hoe zorgt u voor betrouwbare onderzoeksresultaten? Finalist helpt u graag verder bij het ontsluiten en beschikbaar maken van onderzoeksdata. Een goed databeheer maakt verificatie en hergebruik van data mogelijk en voorkomt dat er data verloren gaat. Wij hebben veel ervaring met ICT-oplossingen op het gebied van open access, dataopslag, databeheer en het delen en toegankelijk maken van data. Hierbij houden we uiteraard rekening met de bescherming van persoonsgegevens en eventuele commerciële belangen. We werken volgens het principe: 'open waar mogelijk, gesloten waar het moet'.

Wilt u wetenschappelijke publicaties of onderzoeksdata openbaar toegankelijk maken? Of bent u benieuwd welke andere ICT-oplossingen er voor uw onderwijsinstelling beschikbaar zijn? Neem gerust contact met ons op.

Gerelateerde projecten

 • MBOraad

  Corporate onderwijswebsite voor MBO-raad

  De 21e eeuw vraagt om nieuwe beroepsvaardigheden, hiervoor is een mbo nodig dat aansluit op die nieuwe vaardigheden en op beroepen van de toekomst. De nieuwe website van MBO Raad sluit hier volledig op aan.
 • Surf

  Onderwijs Communicatie Platform voor SURF

  Alle kennis, informatie, projecten en diensten van SURF en haar werkmaatschappijen zijn tegenwoordig te vinden op de nieuwe, gezamenlijke website. Finalist realiseerde de website met Hippo CMS.
 • Wikiwijs

  Onderwijs Communicatie Platform met grootste aanbod leermiddelen van NL

  Minister Plasterk lanceerde in de vorige kabinetsperiode zijn toekomstvisie op het onderwijs. Met "Wikiwijs" zullen leraren in de toekomst hun eigen lesmateriaal online ontwikkelen en delen met andere scholen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het ontsluiten van onderzoeksdata of het openbaar toegankelijk maken van wetenschappelijke publicaties? Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.