Onderzoeksdata beter toegankelijk maken?

Onderzoeksdata- en resultaten, persoonsgegevens en wetenschappelijke publicaties. Onderwijsinstellingen verwerken dagelijks grote hoeveelheden data. Met een open website maakt u onderzoeksdata en wetenschappelijke publicaties beschikbaar en openbaar toegankelijk.

Hoe gaat u om met alle beschikbare onderzoeksdata en hoe zorgt u voor betrouwbare onderzoeksresultaten? Finalist helpt u graag verder bij het ontsluiten en beschikbaar maken van onderzoeksdata. Een goed databeheer maakt verificatie en hergebruik van data mogelijk en voorkomt dat er data verloren gaat. Wij hebben veel ervaring met ICT-oplossingen op het gebied van open access, dataopslag, databeheer en het delen en toegankelijk maken van data. Hierbij houden we uiteraard rekening met de bescherming van persoonsgegevens en eventuele commerciële belangen. We werken volgens het principe: 'open waar mogelijk, gesloten waar het moet'.

Wilt u wetenschappelijke publicaties of onderzoeksdata openbaar toegankelijk maken? Of bent u benieuwd welke andere ICT-oplossingen er voor uw onderwijsinstelling beschikbaar zijn? Neem gerust contact met ons op.

Gerelateerd project - MBO Raad

 • Een website met thematische informatie en standpunten

  MBOraad

  Opdrachtgever: MBO raad

  De MBO Raad is de brancheorganisatie van de mbo-scholen in het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie. Bij de MBO Raad zijn alle 66 scholen in de mbo-sector aangesloten (peildatum 22 oktober 2015). De MBO Raad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de aangesloten leden, biedt diensten aan en onderneemt gezamenlijke activiteiten die samenhangen met deze belangenbehartiging. 

  Vraag

  De 21e eeuw vraagt om nieuwe beroepsvaardigheden. Daarvoor is een toekomstbestendig mbo nodig dat aansluit op die nieuwe vaardigheden en op beroepen van de toekomst. Mbo-scholen realiseren met als ‘routekaart’ 'het Manifest het mbo in 2025' samen de noodzakelijke veranderingen en debatteren over de positie, functie en inrichting van het mbo van de toekomst. Finalist is gevraagd om dit te vertalen naar online.

  Oplossing

  Na een korte brainstorm met MBO Raad heeft Finalist een concept gepresenteerd. Hierna is het concept uitgewerkt tot visueel ontwerp. Vervolgens heeft Finalist de website  gerealiseerd en samen met MBO Raad gelanceerd. De website bevat thematische informatie, standpunten en kennis. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de dialoog over het mbo in 2025 in Nederland mag dit doen. Alles kan en mag gedeeld worden: meningen en opvattingen, feiten en cijfers, ideeën en suggesties. Een bijdrage leveren kan alleen als je inlogt met je LinkedIn account. Zo dragen we bij aan het voeren van waardevolle discussies en het plaatsen van de juiste content door de doelgroep. De website is responsief, bevat thematische filters en is volledig doorzoekbaar. De site is gemaakt op basis van Drupal CMS.

  Samenwerking

  Finalist en de MBO Raad hebben veel samengewerkt op de locatie van de MBO Raad in Woerden en op een locatie van Finalist in Maarssen. Doordat de lijnen kort waren en de samenwerking erg prettig was, hebben we de site in zeer korte tijd, met een beperkt budget kunnen realiseren.

  Resultaat

  www.mbo2025.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het ontsluiten van onderzoeksdata of het openbaar toegankelijk maken van wetenschappelijke publicaties? Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.