Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Website midlife-refresh: boost je online aanwezigheid

Beheer & continuïteit
Midlife refresh voor jouw website

Jouw website is belangrijk

Bij Finalist begrijpen we dat je website meer is dan een digitaal visitekaartje. Het is een krachtig instrument voor communicatie, marketing en klantenbinding. 

Door de voortdurende digitale en organisatorische veranderingen is het belangrijk je website regelmatig te onderhouden om relevant en concurrerend te blijven. Daarom introduceren we 'de website midlife-refresh'.

Waarom een midlife-refresh?

Een website gaat langer mee dan je denkt, mits je deze goed onderhoudt. Dit onderhoud omvat noodzakelijke en regelmatige updates van frameworks en techniek, evenals de actualisatie van content en de gebruikersinterface.

De belangrijkste redenen voor een midlife-refresh zijn:

  • Technologie evolueert. Nieuwe frameworks en programmeertalen verbeteren prestaties, beveiliging en functionaliteit. Zonder regelmatige updates veroudert je website, wordt trager en kwetsbaarder voor beveiligingsrisico’s.
  • Veranderende doelgroepen. De behoeften en verwachtingen van je doelgroepen veranderen voortdurend. Volg trends in gebruikersgedrag, voorkeuren en technologie om relevant te blijven.
  • Inconsistente huisstijl en merkidentiteit. Organisaties evolueren, evenals hun merkidentiteit en huisstijl. Een midlife-refresh zorgt ervoor dat je website consistent blijft met je huidige merkidentiteit en de juiste boodschap overbrengt aan je bezoekers.
  • Verouderde online strategie. Je online strategie moet dynamisch zijn. Wat twee jaar geleden werkte, kan nu verouderd zijn. Door je online strategie te herzien en te actualiseren, blijft je website bijdragen aan de doelen van je organisatie.

Een midlife-refresh in 5 stappen

Een midlife-refresh evalueert en herziet je website. Het traject bestaat uit vijf stappen, van strategische herziening tot implementatie:

Stap 1: Evaluatie van de online strategie We evalueren je huidige online strategie. Wat wil je met je website bereiken? Zijn deze doelen nog relevant? Welke veranderingen in de markt of binnen je organisatie beïnvloeden je strategie? We analyseren ook of je doelgroep is veranderd, zodat je hen optimaal blijft bereiken. We onderzoeken de demografische en psychografische kenmerken van je doelgroep en hun ontwikkelingen.

Stap 2: Content audit en actualisatie Content is de kern van elke website. We voeren een content audit uit om te beoordelen of de informatie op je website accuraat en relevant is. We evalueren of de content aansluit bij de behoeften en verwachtingen van je doelgroep. Dit betekent dat we de toon, stijl en het type content beoordelen om ervoor te zorgen dat deze effectief zijn.

Stap 3: Gebruikservaring en interface Een goede gebruikerservaring (UX) en een aantrekkelijke gebruikersinterface (UI) zijn essentieel. We nemen de gebruikservaring van je website zorgvuldig onder de loep. Dit omvat de navigatiestructuur, laadtijden en de algemene bruikbaarheid van de site. De visuele presentatie moet aantrekkelijk en in lijn met je merkidentiteit zijn. We evalueren de lay-out, kleuren, typografie en afbeeldingen om een samenhangend en professioneel beeld te vormen.

Stap 4: Technische update Een technisch robuuste website is de basis voor goede prestaties en veiligheid. We voeren een technische audit uit om te bepalen welke updates en optimalisaties nodig zijn. We controleren of de gebruikte frameworks en plug-ins up-to-date zijn. Verouderde componenten kunnen leiden tot beveiligingsrisico’s en prestatieproblemen. We voeren een beveiligingsaudit uit om te zorgen dat je website beschermd is tegen de nieuwste bedreigingen

Stap 5: Implementatie en advies Na de evaluatie en audits voeren we de nodige updates door. Dit omvat zowel technische updates als content- en UX/UI-aanpassingen. We geven advies over hoe je je website in de toekomst kunt blijven optimaliseren, zoals suggesties voor regelmatig onderhoud, een effectieve contentstrategie en technologische updates.

We helpen je graag met elke stap van het midlife-refresh traject, zodat je website blijft voldoen aan de verwachtingen van je doelgroep en optimaal presteert.

Bij Finalist tillen we jouw website naar een hoger niveau met onze op maat gemaakte oplossingen. 

Waarom Finalist?

Wanneer we jouw huidige website aanpakken, zorgen wij ervoor dat je website visueel weer aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk, technisch geoptimaliseerd en beveiligd is.

Met meer dan 35 jaar ervaring begrijpen we de nuances en uitdagingen van het onderhouden en optimaliseren van websites. Onze professionals staan klaar om je te helpen bij elke stap van het midlife-refresh traject.

Bij Finalist staat de klant centraal. We werken nauw samen om jouw visie en doelstellingen te begrijpen en te vertalen naar een effectieve online strategie.

Meer weten over deze dienst? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!

Contactpersoon:

Marcel Schuitevoerder / Digitaal strateeg
Marcelschuitevoerder

Heb je een vraag of wil je met ons overleggen?

Finalist helpt je verder
Bij Finalist draait het allemaal om het opbouwen van verbindingen en het beter leren kennen van jou. Wie weet wat voor prachtige dingen we samen kunnen bereiken dus aarzel niet, Finalist staat voor je klaar!
Neem contact op