Electronisch Cliënten Dossier GGD

Het Digitaal Dossier is een vitaal onderdeel in de bedrijfsvoering van de GGD en speelt in op de huidige en toekomstige behoeften van burgers, zorgprofessionals, gemeenten en andere ketenpartners.

Wat is het?

Elk kind heeft recht op een zo gezond mogelijke start om uit te kunnen groeien tot een gezonde volwassene. Dit is het doel waar GGD zorgprofessionals in de jeugdgezondheidszorg zich dagelijks voor inzetten. Een Digitaal Dossier ondersteunt het proces van de GGD hierbij, door alle gegevens rondom cliënten, kinderen, van geboorte tot jongvolwassene slim en eenvoudig vast te leggen. De cliënt, de mens, staat hierbij centraal en is eigenaar van zijn eigen gegevens. Deze gegevens worden aan de cliënt gepresenteerd via een gebruiksvriendelijk portaal. Door stuurinformatie, zoals inzet en impact van geleverde zorg, te kunnen delen met gemeenten en andere ketenpartners, wordt de GGD ook een betere partner.

Hoe werkt het?

 1. Je kunt zelf koers bepalen zonder afhankelijk te zijn van een leverancier. Er bestaat dus geen afhankelijkheid met andere klanten of met een product roadmap, waardoor een discussie met andere afnemers over toekomstige functionaliteiten in tijdrovende gebruikersgroepen verleden tijd is.

 2. Je krijgt een toekomstvast open platform gebaseerd op de meest moderne architectuurprincipes en bewezen technologieën. Het platform heeft een flexibele inrichting waardoor je gemakkelijk eigen processen kunt modelleren en interfaces op maat kunt inrichten zonder tussenkomst van een leverancier. Hiermee voorkom je lange wachttijden op nieuwe releases en bespaar je kosten.

 3. Er worden geen hoge licentiekosten gerekend voor het Digitaal Dossier, doordat meegelift kan worden op het GGD Digitaal Dossier dat gemaakt is met en voor GGD Hollands Noorden, GGD regio Utrecht en GGD Twente.

Interesse in een Digitaal Dossier en benieuwd wat Finalist voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op of laat je gegevens achter, zodat wij contact op kunnen nemen met jou.

Zorg praktijkcases

 • Digitaal kwaliteitshandboek voor Surplus Zorggroep

  Surplus Zorgroep biedt een gevarieerd aanbod op het gebied van zorg, wonen en welzijn in West- en Midden-Brabant. Surplus had de wens voor een nieuw interactief kwaliteitshandboek. 
 • 'sHeerenLoo

  Cliëntenportaal Jouw Internet Portaal van 's Heeren Loo

  ’s Heeren Loo Zorggroep helpt mensen met een verstandelijke beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. ‘s Heeren Loo had de wens om mensen met een verstandelijke beperking gebruik te kunnen laten maken van internettoepassingen in een veilige omgeving, aangepast aan het kunnen van haar cliënten.
 • Mirro

  Online screener voor psychische aandoeningen

  Finalist realiseerde voor Stichting Mirro het screenings- en zorgtoewijzingsinstrument. Deze screener ondersteunt zorgprofessionals om mensen waarbij psychische klachten worden vermoed, op efficiënte en gestructureerde wijze naar passend zorg te leiden.

meer weten?

Wil je kennismaken en meer weten van Digitaal Dossier GGD? Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met je op.

Wij willen je wijzen op ons Privacy Reglement. Meer weten? Het Privacy Reglement van Finalist vind je hier.