Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Studentenwerving: van techniek naar strategie

Design Contentmanagement Online marketing Beheer & continuïteit
Aventus gebouw

Het onderwijs van morgen

Aventus is een school voor het middelbaar beroepsonderwijs en vavo met locaties in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Op deze locaties bieden zij 170 verschillende opleidingen aan voor bijna 12.000 studenten. Samen met 1200 medewerkers en 4300 bedrijven in de regio maken zij onderwijs mogelijk.

De samenleving en de arbeidsmarkt veranderen. Technologische en maatschappelijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat onderwijs mee moet veranderen. 

Finalist helpt Aventus nu voor het onderwijs van morgen.

Drupal CMS, de juiste keuze

Drupal is open source bewijst zich al jaren in het onderwijs. Van de top 3 open source CMS-en waartoe het behoort, ondersteunt Drupal het meeste verkeer en heeft het een zeer hoog vermogen om zich aan te passen aan wat er nodig is. Dit is ideaal voor onderwijswebsites, die informatie-intensief zijn. Zo ook de website van Aventus.

Drupal is flexibel, schaalbaar en veilig. Daarom koos Aventus er al in 2016 voor om Drupal als platform voor de website te gebruiken.

 

aventus student journey

Aandacht voor de student journey

In 2018 zijn Finalist en Aventus samen door een re-designproces gegaan. Dit proces had verschillende doelen:

  1. Het verbeteren van de reis die studenten doorlopen, van het moment dat ze de website bezoeken tot aan hun aanmelding voor een opleiding.
  2. Het toevoegen van een uitgebreide opleidingszoeker, zodat aspirant-studenten relevante informatie en diverse opleidingsmogelijkheden kunnen verkennen.
  3. Het verbeteren van de algehele gebruiksvriendelijkheid en uitstraling van de website.

Dit resulteerde in een homepage die al vanaf het begin aandacht besteedde aan de verschillende stadia waarin aspirant-studenten zich bevinden. Er ontstonden verschillende trajecten voor:

  • scholieren die al weten wat ze willen worden;
  • scholieren die een idee hebben; 
  • en scholieren die nog geen idee hebben.

De nieuwe opleidingszoeker maakt gebruik van een gebruiksvriendelijke manier van filteren op basis van zaken zoals vooropleiding, startdatum, interesse en niveau. Ook is er de mogelijkheid om een lijst van favorieten op te slaan.

Upgrade naar Drupal 10

Met het einde van de levenscyclus van Drupal 7 in zicht hebben we in 2023 de site 1 op 1 omgezet naar Drupal 10. Dat was dus vooral een technisch traject. 

Met deze upgrade hebben we de omgeving voorbereid op een aantal waardevolle verbeteringen die vanaf de laatste versie van Drupal veel eenvoudiger zijn door te voeren. Zo werd het aanmeldproces vereenvoudigd door een koppeling met Osiris te bouwen en zijn we nu in staat om makkelijk in kleine stappen visuele winsten te behalen.

Toekomst aventus

Strategische doorontwikkeling

In 2024 staan we op het punt om de volgende stap te nemen in het optimaliseren van de website. Samen met Aventus gaan we aan de slag met een strategische doorontwikkeling

Dat doen we vanaf conceptontwikkeling, naar aanscherpen en actualiseren van de student journeys, naar re-design in lijn met de actuele strategie, positionering en merkbeleving van Aventus. Een eerste schets van die merkbeleving zie je hierboven al staan.

Interessant? 
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Contactpersoon:

Marcel Schuitevoerder / Digitaal strateeg
Marcelschuitevoerder

Heb je een vraag of wil je met ons overleggen?

Finalist helpt je verder
Bij Finalist draait het allemaal om het opbouwen van verbindingen en het beter leren kennen van jou. Wie weet wat voor prachtige dingen we samen kunnen bereiken dus aarzel niet, Finalist staat voor je klaar!
Neem contact op