Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Portaal voor meer dan 6.000 medewerkers

Strategie Design Contentmanagement Beheer & continuïteit
TU Delft header

Introductie

Top onderwijs- en onderzoek staan centraal bij de oudste en grootste technische universiteit van Nederland. De 8 faculteiten bieden 16 bachelor- en meer dan 30 masteropleidingen. 

De ruim 25.000 studenten en 6.000 medewerkers delen een fascinatie voor wetenschap, design en techniek. De gezamenlijke missie: impact voor een betere samenleving.

Moeiteloos kunnen (samen)werken

Om ervoor te zorgen dat collega's gemakkelijk contact met elkaar kunnen leggen, te allen tijde op de hoogte zijn van belangrijke informatie en moeiteloos kunnen (samen)werken via online tools, is er een medewerkersportaal ontworpen en ontwikkeld door Finalist. Dit portaal wordt al geruime tijd door de meer dan 6.000 medewerkers van de TU Delft gebruikt en vervult met succes het beoogde doel.

Medewerkers hebben de mogelijkheid om zelf drie belangrijke rubrieken in te richten:

  1. Nieuws en agenda
    Afhankelijk van je functie, dienst of faculteit kun je kiezen welk nieuws je wilt krijgen. 
  2. Taken
    Hieronder vallen bijvoorbeeld het invoeren van tentamencijfers, verlofaanvragen, fiets- of ruimtereserveringen, R&O-gesprekken en de bestelling van laboratoriumartikelen. Taken die je verwacht het meest te gebruiken kan de medewerker zelf op het dashboard zetten.
  3. Achtergrondinformatie
    Alles wat je wilt weten over bijvoorbeeld de cao of het aanstellen van medewerkers. De informatie is compact en direct bruikbaar.

Het portaal is het eerste wat de medewerkers openen als hun werkdag begint!

TU Delft na inloggen

Jouw eigen dashboard

Het doel van het medewerkersportaal is de gebruikers één poort te bieden waar men geïnformeerd wordt, anderen kan informeren en taken kan opstarten die relevant zijn voor de medewerker. De doelgroep bestaat uit zowel wetenschappelijk personeel als ondersteunend personeel.

Om het portaal te laten aansluiten op de verschillende behoeftes is het mogelijk om het (zelf) te personaliseren. Dat begint al na de eerste keer inloggen. Via enkele korte vragen wordt bepaald welke rol je hebt en wat daar aan functies en content bij hoort. Daarnaast is de medewerker in staat om zelf zijn of haar dashboard lay-out en invulling aan te passen. 

TU Delft dashboard

Voortdurend blijven verbeteren

Finalist heeft met behulp van Design Thinking de Integrated Front-end gerealiseerd, inclusief zowel de user interface als de portalomgeving via Liferay DXP. Dit werd specifiek ontworpen door en voor de medewerkers.

Het resultaat van het Design Thinking-traject is een UX/UI-ontwerp en bijbehorende user stories die perfect aansluiten bij de ambitie van de TU Delft en de behoeften van haar medewerkers. Dit ontwerp werd vervolgens in enkele sprints, volgens de SCRUM-aanpak, geïmplementeerd. In de daaropvolgende jaren is er voortdurend doorontwikkeld met dezelfde aanpak, waardoor de technologie en lay-out altijd optimaal blijven aansluiten op de inhoud.

Contactpersoon:

Daniëlle Ardon / Liferay principal
Daniëlle Ardon

Heb je een vraag of wil je met ons overleggen?

Finalist helpt je verder
Bij Finalist draait het allemaal om het opbouwen van verbindingen en het beter leren kennen van jou. Wie weet wat voor prachtige dingen we samen kunnen bereiken dus aarzel niet, Finalist staat voor je klaar!
Neem contact op