Digital Accelerator Program

Hoe kom je snel tot jouw digitale strategie voor het nieuwe normaal? Heb je nog wel de juiste vertrekpunten? Heb je voldoende inzicht in consequenties? Weet je wanneer je succesvol bent in de nieuwe situatie? Met dit 36-urige programma brengen we samen met jouw organisatie je huidige strategie in kaart, betrekken we zowel business als techniek en realiseren we concreet je nieuwe digitale strategie voor de toekomst.

In 3 fasen jouw digitale strategie op scherp!

Fase 1 - Inventarisatie huidige vs gewenste situatie

Inventarisatie van de huidige situatie en de gewenste situatie vanuit marketing en communicatie. Dat doen we aan de hand van een intakegesprek met de probleemeigenaar en een werksessie van 3 uur met maximaal 6 personen. Daarna doen we een grove uitwerking van de resultaten, die we ten slotte valideren en aanscherpen.

Fase 2 - Werksessie Techniek

Inventarisatie van IT architectuur en applicatielandschap om deze af te zetten tegen uw huidige en gewenste doelen. Ook hier wordt een intakegesprek gevolgd door een werksessie van 3 uur met maximaal 6 personen. Daarna doen we een grove uitwerking van de resultaten, die we ten slotte valideren en aanscherpen.

Stappenplan

Concreet stappenplan met milestones om naar de gewenste situatie voor de nieuwe digitale strategie te gaan.

Fase 3: Uitgewerkt advies - Rapport

Uitgewerkt rapport met inzage in de huidige situatie, de nieuwe situatie en hoe daar te komen. De stappen die zullen moeten worden gezet, welke mensen je daar minimaal voor nodig hebt, welke milestones en uiteraard welke risico’s we voorzien.

Op korte termijn starten

Normaal gesproken plannen we binnen 2 weken de eerste fase in. De gemiddelde doorlooptijd is meestal 3 weken: van inventarisatie tot eindrapport.

Interesse? Vul dit formulier in zodat we kennis kunnen maken.

Het digital accelerator program is bedoeld om de online strategie van jouw organisatie te ontwikkelen voor het nieuwe digitale normaal. Gedurende het 36-urige 'digital accelerator programma' werken we samen met de meest betrokkken afdelingen en lagen binnen jouw organisatie. Zo komen we in een korte intensieve periode tot nieuwe concepten, oplossingen en beslissingen die we bundelen tot jouw digitale strategie voor de toekomst. Wil je meer weten? Neem contact met ons via het invulformulier of de telefoon.

Wat zeggen onze klanten?

  • Daniëlle van Sambeek

    GGD GHOR
    Voor ons programma Nu Niet Zwanger waren we op zoek naar een registratieapplicatie. Dankzij Finalist kunnen we onze regionale projecten nu de mogelijkheid bieden om alle klantgegevens te registreren in een handzame applicatie. We hebben de  samenwerking met Finalist hierin als zeer prettig ervaren, bevlogen team van medewerkers met adequate kennis van software maar zeker ook betrokken bij de inhoud van ons programma. Met een strakke planning in sprints is samen met de praktijk een mooi product neergezet waar we trots op zijn!
  • MarcoKoolen

    Open Universiteit
    Open Universiteit en Finalist werken hecht samen om het digitale hart altijd te laten kloppen. Voortdurende optimalisatie en het professionele beheer van onze website door Finalist dragen bij aan ons succes om het karakter van Open Universiteit continue te laten stralen.