MyEUR, een portaal waar de student centraal staat

Opdrachtgever: Erasmus Universiteit Rotterdam
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. De wetenschappers en studenten van de EUR werken aan het oplossen van mondiale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam, dat daarbij veelal fungeert als een levend stadslaboratorium.

Hun academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. De onderzoeken vinden steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Dankzij het onderzoeksimpact en de kwaliteit van hun opleidingen kunnen zij zich meten met de top van de Europese universiteiten. 

Vraag
Er moet een portaal komen waarin studenten alles kunnen vinden wat zij nodig hebben om hun studie succesvol te kunnen doorlopen.

Oplossing

Samenwerking
Om het portaal tot stand te brengen, is er met een multidisciplinair team scrum gewerkt. Een studentenpanel is continu betrokken geweest bij de ontwikkeling om de gebruikersbehoeften van studenten te kunnen verwoorden. De student staat centraal. Voor de Erasmus Universiteit is dit een nieuwe manier van werken die, na het lanceren van MyEUR voortgezet gaat worden. Naast een nieuw portaal is de Erasmus Universiteit dus ook een nieuwe manier van werken rijker.

Resultaat
MyEUR wordt na lancering doorontwikkeld. Wat er nu staat, is nog maar het begin van wat gaat komen. Periodiek zullen nieuwe functionaliteiten toegevoegd worden, zodat MyEUR steeds completer en daardoor steeds waardevoller wordt voor studenten.

Alle studenten kunnen op het portaal feedback achterlaten, zodat het ontwikkelteam, waar nodig, MyEUR kan verbeteren. Het doel is om samen een portaal te realiseren dat zo goed mogelijk voorziet in de behoefte van die belangrijke eindgebruiker: de student.